Новини :: Професіональний футбол

|

24 липня МФК "Тепловик" стартує у змаганнях другої ліги ПФЛ України

24 липня МФК Тепловик стартує у змаганнях другої ліги ПФЛ України

Професіональний футбол повертається на Прикарпаття – і це факт! Саме темі відродження професіональної команди Прикарпаття, підсумкам проходження процедури атестації МФК "Тепловик", підготовці команди, інфраструктури клубу до старту серед команд другої ліги ПФЛ України була присвячена прес-конференція, яку ініціювали керівники нової футбольної команди "Тепловик" та керівництво обласної федерації футболу.

У прес-конференції взяли участь мер м.Івано-Франківська Руслан Марцінків, член Виконкому Федерації футболу України, голова обласної федерації футболу Тарас Клим, президент МФК "Тепловик" Василь Ольшанецький та головний тренер цієї команди Володимир Ковалюк.

Зустріч розпочалася з приємної процедури вручення атестаційних документів. Тарас Клим за дорученням Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України передав МФК "Тепловик" атестат на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів ІІ-ої ліги ОФК "Професіональна футбольна ліга України" спортивного сезону 2016/17 років. При цьому він зазначив, що МФК "Тепловик", як і ще 5 інших учасників змагань, отримав цей документ із приміткою "із зауваженнями". Ці зауваження стосуються інфраструктури стадіону і клубу, а перипетії на атестаційній комісії, яка дала "зелене" світло прикарпатському професійному футболу вже у нинішньому році, переважив лише один голос при голосуванні (3 "за" – 1 "утримався" – 2 "проти"). Тут повною мірою проявився авторитет керманича нашого обласного футболу, який зумів переконати членів атестаційної комісії, а на другий день членів Виконкому ФФУ, що у нас влада і громадськість роблять все, щоб на Прикарпаття повернувся професійний футбол.

Продовжуючи Т. Клима, міський голова Руслан Марцінків зазначив, що і йому телефонували з Києва з приводу серйозності намірів щодо відродження і подальшої підтримки футбольної команди в Івано-Франківську. "Саме консолідація зусиль міської Ради, обласної Ради та облдержадміністрації дала фінансову можливість зробити перший крок на шляху повернення до професіонального футболу, – зазначив Р. Марцінків. – Надалі ми будемо працювати з нашими бізнесменами, підприємцями, керівниками потужних підприємств, щоб спільними зусиллями сприяти становленню команди, адже це перспектива для нашої молоді, яка сьогодні має хороші результати у дитячо-юнацьких змаганнях. Сподіваюся, і громадськість правильно сприйме перші кроки молодої команди, адже це всі наші кращі футболісти, хто виявив бажання за скромну платню грати на професіональному рівні. Професіональний футбол потребує значного фінансування, бюджету самому його не покрити. Ми зробили перший вагомий крок, то ж надалі долучаймося всі, щоб повернути колишню славу прикарпатського футболу".

Президент МФК "Тепловик" Василь Ольшанецький розповів про будні нового колективу та про організацію роботи клубу. Він висловив вдячність керівникам міста та області, всім депутатам за розуміння і сприяння у відродженні професіонального футболу у нашій області. Адже їхні рішення були доленосні, бо у Кубку України ми не стартували.

Володимир Ковалюк, як директор стадіону "Рух", розповів про ремонтні будні, які цими днями вирують на стадіоні (це ремонт дороги, ремонт роздягалень та інших кімнат, підготовка футбольного поля). До речі, вже сьогодні розпочнеться монтаж нового табло. А щодо команди, то головний тренер наголосив, що на перегляді всі молоді гравці, які проявили бажання грати за нову команду у нинішніх умовах. "Ми розпочали із спарингів, через тиждень перейшли до навчально-тренувальних зборів у режимі дворазових тренувань та тих же спарингів із командами сусідніх областей, які виступають на професіональному рівні. Ми не переживаємо за результат, бо вивчаємо новий для нас рівень і хочемо виглядати достойно вже в офіційних змаганнях. Мені приємно, що ті слова, які я колись говорив молодим футболістам про те, що професіональна команда у нас обов’язково буде. Важливо, щоб ви у її склад потрапили і демонстрували зрілий футбол, який подобається нашому вболівальнику. Тоді трибуни нашого стадіону будуть заповнені".

І дійсно, шановні вболівальники, ми дочекалися повернення нашої команди на професіональний рівень, саме нашої прикарпатської, бо немає жодного "легіонера". Тому, коли прийдемо на перше побачення з командою, то не шукаймо "блудів", а, навпаки, підтримаймо наших молодих гравців, з розумінням віднесімося до тих проблем, які сьогодні існують у нашому непростому, "гарячому" житті. Більше спілкуймося і так ми більше вирішимо.

Свій перший поєдинок у змаганнях івано-франківський "Тепловик" проведе 24 липня на виїзді у Білій Церкві з місцевим ФК "Арсенал-Київщина". Перша домашня гра мала відбутись 5 серпня, але ми пішли на зустріч керівництву ФК "Реал Фарма", і дали згоду зіграти матч цього туру у Одесі (відповідно у 20-му турі 19 листопада "Реал Фарма" приїде у Франківськ). Офіційне відкриття футбольного сезону на стадіоні "Рух" у Івано-Франківську пройде 19 серпня, у гості до "Тепловика" завітає маріупольській "Іллічівець-2".

Керівник прес-служби МФК "Тепловик" Ігор Овчар