Новини :: Жіночий футбол

|

Яким буде сезон у жіночому футболі в 2017 році?

Яким буде сезон у жіночому футболі в 2017 році?

Про зміни у жіночому футболі в новому сезоні і як буде проходити перехід на систему "осінь-весна" прес-службі сайту "Жіночий футбол України" відповів начальник відділу жіночого футболу Іван Степанович Шепеленко.

– Проектом Єдиного календаря на 2017 рік передбачено перехід на систему "осінь-весна". Чемпіонати України серед команд Вищої та Першої Ліг в першій половині року будуть перехідними чемпіонатами (в одне коло). У Вищій Лізі Чемпіонату сезону 2017 року планується участь 9 команд. Кожна команда зіграє з кожною, згідно календаря, визначеного жеребкуванням. Змагання пройдуть з 22 квітня по червень.

Перше коло Чемпіонату України сезону 2017/2018 років планується провести з серпня місяця по 4 листопада. У цьому Чемпіонаті України планується, що у Вищому дивізіоні зіграють 10 команд: 9 учасників + 1 переможець Першої Ліги "перехідного чемпіонату". Друге коло розпочнеться в квітні і закінчиться в червні 2018 року.

Першу Лігу сезону 2017 року і сезону 2017/2018 років планується, як і раніше, проводити в 2 етапи: попередній і фінальний. На попередньому етапі команди будуть поділені по групах, відповідно за географічним принципом. Кращі команди будуть виступати в фінальному етапі. Переможець перехідного чемпіонату отримає можливість зіграти у Вищій Лізі сезону 2017/18 років.

Після затвердження Єдиного календаря, Регламентів та Положень вся інформація буде опублікована на офіційному сайті Федерації футболу України.

При підготовці матеріалу використана інформація сайту "Жіночий футбол України" – wfpl.com.ua