Новини :: Інваспорт

|

У Полтаві відбувся Кубок України з футболу серед спортсменів з вадами слуху

У Полтаві відбувся Кубок України з футболу серед спортсменів з вадами слуху

Протягом трьох днів, 10-12 листопада, на стадіоні "Динамо" у Полтаві проходили змагання за Кубок Спортивної федерації глухих України з футболу серед спортсменів із вадами слуху. До обласного центру з’їхалися найсильніші гравці збірних чотирьох областей – Полтавської, Одеської, Київської та Івано-Франківської. Звітний турнір – це традиційні змагання, у яких підбиваються підсумки ігрового року.

Цьогоріч чоловіча збірна України з футболу серед людей з вадами слуху взяла участь у XXIII міжнародних дефлімпійських іграх, які проходили у місті Самсун (Туреччина), де виборола друге місце.

Змагання у Полтаві стали відбірковим етапом футболістів із вадами слуху до національної збірної. За підсумками Кубку СФГУ буде сформований основний склад збірної України, який позмагається на Європейських іграх, та молодіжний склад, котрий візьме участь у юнацькому чемпіонаті світу з футболу.

Івано-Франківську область на турнірі представляла збірна команда місцевих вихованців і переселенців з Луганської області, підсилена гравцями з Тернополя та Рівного:

Фролов Сергій (Рівне), Танчик Мирослав (Тернопіль), Кілик Іван (Тернопіль), Коробко Роман (Івано-Франківськ), Сонін Дмитро (Луганськ), Рій Володимир (Івано-Франківськ), Невенченко Дмитро (Луганськ), Гринюк Олег (Івано-Франківськ) Михальчук Володимир (Тернопіль), Белоусов Дмитро (Луганськ), Рока Падрон (Івано-Франківськ), Понежа Антон (Луганськ), Матвеєв Едуард (Луганськ), Птіцин Сергій (Луганськ), Гринько Микола (Івано-Франківськ), Лизогуб Евген (Луганськ)

Тренер – Лагута Сергій (Луганськ)

Змагання пройшли на високому рівні. Умови проживання, харчування, футбольне поле зі штучним покриттям – все було на хорошому організаційному рівні.

Збірна Івано-Франківської області одну гру виграла, дві зіграла унічию і у підсумку зайняла друге місце:

Збірна Івано-Франківської області – Збірна Полтавської області – 2:2 (1:0). Голи: Рій, Танчик.

Збірна Івано-Франківської області – Збірна Одеської області – 2:2 (1:2). Голи: Белоусов, Танчик.

Збірна Івано-Франківської області – Збірна Київської області – 3:2 (3:2). Голи: Белоусов (3).

1. Збірна Полтавської області – 7

2. Збірна Івано-Франківської області – 5

3. Збірна Одеської області – 2

4. Збірна Київської області – 1

За підсумками Кубку футболісти Невенченко, Рій, Белоусов, Фролов, Кілик, Танчик були взяті на олівець тренерами збірної України, також кандидатами у збірну є Гринюк, Рока Падрон та Сонін. У молодіжну збірну України U-21 – Іван Хопта (Микуличин).

Збірна Івано-Франківської області
Сергій Лагута для прес-служби Івано-Франківської обласної федерації футболу