Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

В Україні триває успішна реалізація держпрограми з будівництва міні-майданчиків для футболу

В Україні триває успішна реалізація держпрограми з будівництва міні-майданчиків для футболу

У різних областях України зараз триває активна робота з будівництва та реконструкції міні-майданчиків для футболу.

У рамках бюджетної цільової програми на ці потреби у поточному році було передбачено 270 млн грн. Місцеві бюджети також активно долучилися до фінансування проекту. Тож до кінця року по всій країні будуть збудовані сотні нових футбольних полів.

"Федерація футболу вітає таку політику держави, адже саме створення футбольної інфраструктури є головним підґрунтям розвитку юнацького футболу та фізичного виховання української молоді. Доступність гри у футбол має бути максимальною. Кожна дитина повинна мати можливість безперешкодно і безоплатно пограти у футбол. Український футбол буде розвиватися стрімкими темпами та повномасштабно тільки тоді, коли він стане народним, а отже — доступним із самого дитинства", — зазначив перший віце-президент ФФУ Олег Протасов у розмові з журналістами офіційного сайту федерації.

У столиці зараз тривають роботи зі зведення більш ніж 50-ти нових футбольних полів, більшість з яких має запрацювати вже з початком нового навчального року, тобто з 1 вересня.

Нагадаємо, що Федерація футболу України визначила собі за мету реалізувати дуже амбітний "план Маршалла", який передбачає появу в Україні до 2020 року близько 2 500 нових футбольних майданчиків, а також ще 50-ти стадіонів.

"І ми впевнено рухаємося до реалізації цієї мети. Якщо, наприклад, до 2014 року було збудовано 768 майданчиків для футболу, то з 2014-го по 2018 рік уже збудовано понад 720 об’єктів футбольної інфраструктури (зокрема, вісім стадіонів). Зараз на етапі будівництва перебувають близько 800 об’єктів", — додав Протасов.

Прес-служба Федерації футболу України