Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

На Богородчанщині відбувся фестиваль "Відкриті уроки футболу"

На Богородчанщині відбувся фестиваль Відкриті уроки футболу

28-29 травня на стадіоні імені Поворозника в Богородчанах відбувся 5-й районний дитячий футбольний фестиваль, присвячений Всеукраїнському Дню Героїв.

Цьогоріч у "Відкритих уроках футболу" взяли участь близько 200 учнів з різних шкіл району. Частина учасників були школярі, батьки яких є захисниками України у війні на Сході. Вони були одягнуті у подаровані їм футболки з написом "Мій тато – Герой".

Футбольне свято розпочалося з урочистого відкриття. Учні Анастасія Присяжна і Олександр Василик під звуки Державного Гімну України підняли синьо-жовтий стяг. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у війні на Донбасі. А священники церкви о. Іван та о. Михайло благословили цей футбольний захід.

Фізичного гарту, спортивних досягнень і футбольних перемог побажали дітям заступник голови Богородчанської райдержадміністрації Василь Поштарюк, перший заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, заступник голови ІФФФ Віталій Монастирський, голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш.

Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження школярів. Поле попередньо розділили на 12 окремих станцій-квадратів, у кожній з яких групи дітей виконували ті чи інші завдання. Учасники фестивалю показували свою майстерність в елементах техніки гри у футбол, змагались у спортивних естафетах та конкурсах. Учні мали можливість дізнатися, як правильно виконувати удар по м’ячу з різних положень на полі, як вести, зупиняти та передавати м’яч тощо.

Була і теоретична частина, де мова йшла про ведення чесної гри, здорового способу життя, зміцнення імунітету людського організму, відмови від шкідливих звичок. Опікувалися юними футболістами наперед навчені волонтери та інструктори. Працівники районного відділу поліції розповіли про поліцейські будні та школу юного вболівальника. Гарного настрою учасникам "Відкритих уроків футболу" та всім присутнім додавав музичний супровід.

А напередодні футбольного фестивалю учні шкіл розіграли "Солодкий кубок", у якому найактивнішій команді дістався великий смачний торт, а кожен учасник "Солодкого кубку" отримав шоколадну плитку.

На закритті 5-го футбольного фестивалю "Відкриті уроки футболу" всі учасники отримали на згадку пам’ятні медалі.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу