Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Офіс ІФАФ відновив роботу в умовах адаптивного карантину

Офіс ІФАФ відновив роботу в умовах адаптивного карантину

25 травня офіс Івано-Франківської обласної асоціації футболу відновив роботу в умовах адаптивного карантину. Під час робочої наради адміністрацією ІФАФ були розглянуті питання щодо поновлення обласних футбольних змагань у 2020 році.

Для повноцінного відновлення змагань потрібно чітко розуміти, що футбол не має права сприяти розповсюдженню епідемії. Не буде новиною, що футбол, як і всі сфери суспільного життя, у великій мірі залежить від того, як будуть розвиватись події, а саме – збільшення чи зменшення кількості захворювань від цієї хвороби.

У даний час Українська асоціація футболу проводить постійні консультації з відповідними органами державної влади щодо можливих термінів, процедури і медичних протоколів поновлення змагань з футболу на всіх рівнях, залучення арбітрів, спостерігачів арбітражу та інших офіційних осіб для їх проведення. Враховуючи це, аматорські команди наразі можуть тільки проводити повноцінні тренування з дотриманням усіх норм, затверджених Міністерством охорони здоров'я.

Учасники наради проаналізували ситуацію з можливістю поновлення обласних аматорських змагань з футболу сезону 2019-2020 років: чемпіонат першої та першість другої ліг, Кубок області та Кубок чемпіонів міст та районів області. Були підготовлені проєкти календарів даних турнірів. Змагання другого кола чемпіонату та першості в І та ІІ лігах заплановано розпочати 28 червня.

За умови покращення епідеміологічної ситуації обласна асоціація футболу планує в якості підготовки команд-учасниць обласних змагань до відновлення сезону провести в період з 10 по 24 червня традиційний турнір з футболу "Кубок Підгір’я", матчі якого будуть проводитись без глядачів із загальною кількістю учасників до 50 осіб.

У відповідності до послаблень карантинних обмежень в області було прийнято рішення звернутись письмово в Управління спорту Івано-Франківської ОДА з проханням надати дозвіл на проведення вищевказаних змагань з футболу на території Івано-Франківської області.

Проведення змагань у дитячо-юнацькому футболі стане можливим, коли діти відновлять навчання в загальноосвітніх закладах.

Також у планах обласної асоціації футболу проведення в найближчий час нарад з представниками команд-учасниць обласних змагань з футболу та головами районних (міських) федерацій футболу.

Детальніше щодо відновлення обласних футбольних змагань ми повідомлятимемо на нашому сайті, тому стежте за новинами.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу