Новини :: Оголошення

|

Висловлюємо співчуття…

Висловлюємо співчуття…

На 68-му році життя перестало битись серце уродженця Коломийщини, єдиного вихованця футболу Східної Галичини, якому вдалось здобути Суперкубок УЄФА у складі київського "Динамо", Петра Петровича Слободяна.

Свою футбольну кар'єру Петро Петрович розпочав у коломийських "Карпатах", які брали участь у чемпіонаті Івано-Франківської області та розіграші Кубка КФК УРСР. Був важливою частиною "золотої" команди 70-х років. За п'ять років, проведених у "Динамо", він допоміг команді здобути чимало значущих перемог. Чого вартий тільки поєдинок за Суперкубок Європи-1975, або його гол у ворота "Баварії", який вивів киян до півфіналу Кубка Чемпіонів 1976/77.

Слободян був неординарним футболістом. Недарма він став єдиним гравцем, кого Валерій Лобановський після роботи в "Дніпрі" покликав за собою в київське "Динамо".

Після раннього завершення кар'єри гравця Петро Петрович все ж повернувся у великий футбол, передаючи свої знання не тільки студентам в університеті, де він своєю працею та професіоналізмом заслужив почесну посаду та повагу колег, а й талановитим футболістам, вже у статусі тренера.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу висловлює найщиріші співчуття родичам, друзям і всім, хто знав Петра Петровича. Розуміємо, як важко змиритися з цим непоправним горем. Поділяємо біль та горе близьких. Світла йому пам’ять.