Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

30-річчя ГС "ІФАФ": представляємо лауреатів номінації "Проєкти"

30-річчя ГС ІФАФ: представляємо лауреатів номінації Проєкти

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжує цикл публікацій про лауреатів відповідних номінацій з нагоди 30-річчя ГС "ІФАФ".

Як ми повідомляли раніше, 23 грудня 1990 року футбольна громадськість Івано-Франківщини на своїх установчих зборах вирішила створити організацію, яка на добровільних засадах об’єднала футбольні клуби та команди, дитячі спортивні школи, тренерів, арбітрів, ветеранів футболу та вболівальників нашого краю.

У цьому році Івано-Франківська обласна асоціація футболу (ІФАФ) святкує свій ювілей – 30 років з дня створення! 2 грудня на засіданні Виконавчого комітету ІФАФ були затверджені списки номінацій та лауреатів для відзначення під час заходів з нагоди 30-річчя ГС "ІФАФ". Сьогодні ми представляємо кращі футбольні проєкти за період 1990-2020 років.

Номінація "ПРОЄКТИ"

Проєкти 30 річчя ІФАФ

ГС "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області"

9 липня 2016 року в місті Івано-Франківську відбулась установча Конференція, на якій була створена Громадська спілка "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області". Президентом ДЮФЛІФО одноголосно було обрано Юрія Солов'я, а виконавчим директором – Миколу Васильківа.

ДЮФЛІФО визнає цілі та завдання ФІФА, УЄФА, УАФ, ІФАФ, керується у своїй діяльності документами зазначених організацій та приймає на себе зобов'язання дотримуватися їх статутів, регламентних документів і рішень, в частині, що стосуються функціонування дитячо-юнацького футболу, затверджених цими організаціями в межах їх компетенції, правил гри, принципів чесної гри та інших документів з питань організації розвитку дитячо-юнацького футболу.

Метою діяльності ДЮФЛІФО є сприяння у зростанні рівня і масовості дитячо-юнацького футболу в Івано-Франківській області, впровадження здорового способу життя серед дітей, юнаків та молоді, задоволення та захист соціальних, спортивних та інших спільних інтересів членів ДЮФЛІФО.

Громадська спілка на сьогоднішній день об’єднує 119 команд у вікових категоріях від 10 до 18 років. У футбольному сезоні 2020-2021 років стартували регулярні чемпіонати ДЮФЛІФО вікових категорій U-11, U-12, U-13, U-14 та U-16, у яких приймають участь 1800 юнаків.

Проєкти 30 річчя ІФАФ

Стадіон "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківськ

29 вересня 2017 року в Івано-Франківську відбулася церемонія відкриття нового стадіону зі штучним покриттям, збудованого за програмою УЄФА "Хет-Трик". Нове футбольне поле в Івано-Франківську зведено поблизу добре відомого місцевим уболівальникам та любителям спорту стадіону "Рух". Будівництво об’єкту розпочалося в жовтні 2015 року.

Новий стадіон обладнаний високоякісним та безпечним штучним покриттям, медичним пунктом, комфортними роздягальнями, кімнатами для арбітрів та душовими. Також встановлені опори освітлення поля та трибуни для глядачів на 400 місць, обладнане електротабло на металевих опорах і платформа для телекамер.

Реалізація цього проекту – яскравий приклад того, як наміри та плани стають реальністю, якщо взятися до справи разом. Будівництво цього стадіону стало можливим завдяки злагодженій командній взаємодії Української асоціації футболу, Івано-Франківської обласної асоціації футболу, мерії Івано-Франківська та керівництва області. Це чудовий подарунок юним прикарпатським футболістам, які живуть цією грою і мріють стати новими зірками шкіряного м’яча.

Проєкти 30 річчя ІФАФ

UEFA Grow в Івано-Франківської області

Проєкт UEFA GROW – пілотний проєкт з розвитку масового футболу, який ініціювала і впроваджує в Україні UEFA, в Івано-Франківській області стартував у липні 2019 року.

Втілення пілотного проєкту UEFA GROW в області розпочалося зі створення регіонального офісу, який очолив заступник голови ІФАФ, перший віце-президент ДЮФЛІФО, регіональний менеджер проєкту UEFA GROW в Івано-Франківській області Микола Васильків, та планування кроків для реалізації пілотного проєкту УЄФА на Прикарпатті. Активну участь в організації та проведенні заходів у рамках реалізації проєкту UEFA GROW взяло керівництво Івано-Франківської обласної асоціації футболу.

Суть проєкту полягає у збільшенні популяризації футболу на регулярній основі, підвищенні освіти для тренерів, можливостей професійного розвитку для вчителів та волонтерів, розвитку шкільних програм з акцентом на футбол серед дівчат, створення бази даних учасників проєкту (реєстрації юних футболістів в Інформаційно-статистичній базі даних Української асоціації футболу) для подальшої співпраці. Реалізація проєкту стосується аматорського, дитячо-юнацького, жіночого, ветеранського футболу та людей з інвалідністю, які ним займаються.

Представники УЄФА дали високу оцінку роботи, проведеної регіональним офісом UEFA GROW в Івано-Франківській області, за підсумками І-го етапу проєкту. Наразі втілюється в життя другий етап проєкту UEFA GROW, який включатиме в себе роботу зі шкільною та студентською молоддю, футболістами дитячо-юнацьких шкіл. Тривати другий етап проєкту UEFA GROW в Івано-Франківській області буде до 1 березня 2021 року.

Проєкти 30 річчя ІФАФ

Відеопрограма "Наш футбол" (You-Tube канал ГС "ІФАФ")

Взяв за основу успішні напрацювання колег – географічних сусідів, Комітетом зі зв'язків із ЗМІ ІФАФ було розроблено проєкт "Створення та випуск тематичної відеопрограми про футбол на каналі YouTube Івано-Франківської обласної асоціації футболу". Авторами ідеї виступили головний спеціаліст ІФАФ Ігор Домбровський та відповідальний секретар ІФАФ Олег Волосянко.

24 серпня 2018 року Івано-Франківська обласна асоціація футболу представила прем’єрний випуск тематичної програми про футбол Івано-Франківщини – "Наш футбол", яка була створена за підтримки генерального партнера ІФАФ юридичної компанії "МОРІС ҐРУП" в рамках малих проєктів ІФАФ.

За два роки свого існування були створені 32 випуски програми "Наш футбол" та дві програми "Футбольний тижневик".

На офіційному ютуб-каналі обласної асоціації футболу всі охочі мають можливість оперативно дізнаватись про усе найцікавіше, що відбувається на футбольному Прикарпатті: виступи команд нашого регіону в змаганнях під егідою Професіональної футбольної ліги України, чемпіонату України серед аматорів, обласних аматорських змагань з футболу, змагань під егідою Дитячо-юнацької футбольної ліги, а також цікаві рубрики та сюжети.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу