Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

В Івано-Франківську стартував проєкт психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом "ПОРУЧ"

В Івано-Франківську стартував проєкт психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом ПОРУЧ

2 червня в Івано-Франківську на базі спортивного комплексу Академії НФК "Ураган" відбулась перша сесія проєкту психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом "ПОРУЧ".

Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – "ПОРУЧ", який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. ПОРУЧ передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

В першій сесії даного заходу прийняли участь 30 дітей з різних куточків України, які через лихоліття війни в даний час опинились на Прикарпатті.

Спортивні майданчики були розділені на зони, де почергово діти займались з психологом, грали в рухливі ігри з футбольним тренером, та займались із медичним волонтером щодо того як справитись із різного роду травмами.

По завершенні сесії усі учасники залишились задоволеними безпосередньою участю в проєкті та виявили бажання повторно прийняти участь у заході. Приємно відзначити і той факт, що під час заходу на трибунах перебувало чимало батьків.

У найближчому майбутньому проєкт "ПОРУЧ" і далі буде реалізовуватись в Івано-Франківську та області, а тому ми звертаємось до керівників громад, які бажають долучитись до реалізації даного проєкту, залишати свої заявки та пропозиції щодо проведення заходу на території відповідної громади.

Контактна особа: відповідальний працівник з питань захисту дітей від Громадської спілки "Івано-Франківська обласна асоціація футболу" – Васильків Микола Миколайович, +380663468217.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу