Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

В Івано-Франківську відбувся дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

В Івано-Франківську відбувся дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

8 червня на стадіоні спортивного комплексу Академії НФК "Ураган" м. Івано-Франківська відбувся футбольний фестиваль "Відкриті уроки футболу". До організації та проведення футбольного свята разом з Українською асоціацією футболу та Івано-Франківською обласною асоціацією футболу долучилося й керівництво місцевої громади.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків, координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко, перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим.

Також у заході взяли участь начальник відділу спорту Івано-Франківської міської ради Денис Рудницький, голова Івано-франківської районної асоціації футболу Віталій Федорів, заступник голови, виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, заступник голови обласної асоціації футболу Микола Васильків.

Привітавши учасників проєкту зі стартом, Євгеній Столітенко зазначив: "Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя".

Цей захід зібрав на стадіоні близько півтори сотні дітлахів віком від 5-ти до 14-ти років. У 12-х квадратах футбольного поля з ними працювали екіпіровані у спортивний однострій вчителі фізичної культури Ю. Пилип'юк (ліцей Чорновола), О. Жолкевич (ліцей №1), В. Іванов (ліцей №2), Р. Тимчишин (ліцей №7), В. Саміло (ліцей №12), І. Жугаєвич (ліцей №13), Я. Павленко (ліцей №17), А. Кохман (ліцей №21), А. Новицький (ліцей №22), І. Сорока (ПШ №9), Я.Маланюк (Угорницький ліцей) та психолог І. Ліщинська (ліцей №3).

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Окрім місцевих дітей, у "Відкритих уроках футболу" взяли участь діти вимушених переселенців з Київської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, та Одеської областей.

Гарний настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

На завершення кожна дитина отримала диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ, команди – м'ячі для занять футболом, а діти-переселенці – ще й медичні, харчові набори та предмети першої необхідності. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров'я провели час разом.

Адже метою "Відкритих уроків футболу" є сприяння захисту дітей, що вимушено тимчасово перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу