Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Тиждень підтримки ЗСУ на теренах Івано-Франківської області

Тиждень підтримки ЗСУ на теренах Івано-Франківської області

У період з 18 по 24 липня на теренах Івано-Франківської області відбулося кілька футбольних благодійних турнірів на підтримку Збройних Сил України.

23 липня у Воскресінцях Коломийського району відбувся благодійний футбольний турнір, присвячений пам’яті одного із співзасновників ФК "Варатик" – Корнути Володимира Миколайовича. Участь у турнірі взяли чотири команди юнаків 2008 року народження: "Варатик" Коломия, СДЮСШОР "Прикарпаття" та ФА "Прикарпаття" з Івано-Франківська, а також "Спарта"з Чернівців. Футбольні баталії тривали шість годин, а переможцем стали юні футболісти СДЮСШОР "Прикарпаття", які у фіналі обіграли коломийський "Варатик" – 3:0. У матчі за третє місце ФА "Прикарпаття" здолала "Спарту" – 1:0. Хоч юні футболісти і втомилися, але це все було недарма: завдяки хлопцям та їхнім вболівальникам було зібрано 4 900 гривень для Коломийської 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Турнір на підтримку ЗСУ
Турнір на підтримку ЗСУ

24 липня в Коломиї відбувся благодійний футбольний матч. Місцеве "Покуття" приймало івано-франківське "Прикарпаття ЗСУ". На стадіон "Юність" прийшло чимало вболівальників, щоб не лише подивитися футбол, але й власними коштами підтримати коломийський 77-й батальйон територіальної оборони Збройних Сил України. У дебюті гості організували дуже швидкий гол: Волошинович промчав лівим флангом і прострілив вздовж лінії воріт, де Хома замкнув дальню стійку. До перерви івано-франківці створили ще чимало небезпечних моментів, проте вдалося реалізувати лише один – на 42-й хвилині капітан "Прикарпаття ЗСУ" Цюцюра несподіваним дальнім ударом не залишив шансів голкіперу – 0:2. У другому таймі "Покуття" дещо вирівняло гру, але на 63-й хвилині дальній постріл Кузьмина знову застав зненацька коломийського воротаря. До завершення поєдинку господарі мали кілька нагод, щоб "розмочити" рахунок, але не судилося. Останнє слово у цій грі було за прикарпатцями – на 90-й хвилині швидку комбінацію гостей влучним ударом з гострого кута завершив Рудюк – 0:4.

Турнір на підтримку ЗСУ

Футбольний клуб "Карпати" Галич, який два сезони виступав у Другій лізі Професіональної футбольної ліги України, передав свій останній транспортний засіб бійцям 66-го батальйону 103-ої ТРО. Наразі команда припинила свої виступи під егідою ПФЛ, вирішивши спрямовувати кошти на допомогу військовим у війні із російськими окупантами.

Турнір на підтримку ЗСУ

23 липня на футбольних полях Прикарпаття в рамках навчально-тренувального процесу серед команд-учасниць обласних змагань з футболу сезону 2021-2022 років відбулися благодійні матчі на підтримку Збройних Сил України "Разом до перемоги". Нагадуємо, благодійні матчі будуть проводитись у період з 2 липня по 21 серпня. Усі зібрані кошти спрямують на потреби українських захисників.

Також 24 липня на футбольних полях Надвірнянського району відбулися благодійні матчі на підтримку Збройних Сил України "Разом Ми Сильні" в рамках навчально-тренувального процесу серед команд-учасниць районних змагань з футболу сезону 2021-2022 років. Нагадуємо, благодійні матчі будуть проводитись у період з 3 липня по 24 серпня. Усі зібрані кошти спрямують на потреби українських захисників.

За матеріалами прес-служб інтернет-видань Івано-Франківської області