Новини :: Кубок регіонів УАФ

|

Візитка аматорської збірної Івано-Франківської області з футболу

Візитка аматорської збірної Івано-Франківської області з футболу

У 2015 році тоді ще Федерація футболу України з метою активізації роботи з розвитку масового аматорського футболу виступила з новаторською ідеєю вперше на теренах України провести футбольний турнір серед регіональних збірних команд "Кубок регіонів ФФУ". Участь у цьому турнірі могли брати лише футболісти-аматори, тобто ті, які ніколи за свою кар'єру не мали контрактів з професіональними клубами. Переможець змагань отримував право представляти нашу країну у всеєвропейському турнірі "Кубок регіонів УЄФА".

Для участі в даному турнірі була сформована аматорська збірна Івано-Франківської області. Тренерський штаб очолив Микола Пристай, допомагали йому Микола Васильків та Володимир Ковалюк.

Перша офіційна гра збірної команди Івано-Франківської області з футболу відбулася 20 вересня 2015 року на стадіоні "Гарт" у Чернівцях зі збірною Чернівецької області. Володіючи протягом усього матчу ігровою та територіальною ініціативою, івано-франківці так і не спромоглися втілити свою перевагу в хоча б один забитий м'яч. Долю першого поєдинку попереднього етапу змагань вирішив гол, забитий господарями з пенальті на 13-й хвилині першого тайму.

За тиждень на стадіоні "Рух" м. Івано-Франківська, маючи беззаперечну перевагу в матчі-відповіді, перемогу вже святкували івано-франківці – 2:1, але за сумою двох матчів поступилися збірній Чернівецької області, і, у підсумку, припинили свою участь у турнірі.

Збірна Івано-Франківської області з футболу
Збірна Івано-Франківської області з футболу

Наступні змагання за "Кубок регіонів ФФУ" стартували у 2018 році. Збірна Івано-Франківської області на чолі з головним тренером Петром Русаком, якому допомагали Віктор Поптанич та Микола Васильків, потрапила до однієї підгрупи з командами Закарпаття, Тернопільської та Чернівецької областей. Ігри першого групового етапу відбувалися за кубковою системою 24 та 25 квітня на стадіоні "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківська. Здолав спочатку футболістів Чернівецької області (4:0), а потім – Тернопільської області (6:1), збірна Івано-Франківської області вийшла у другий відбірковий етап турніру.

15 травня на івано-франківському стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена" між збірними Івано-Франківської та Львівської областей відбувся стиковий матч групи "А" другого етапу змагань "Кубок регіонів ФФУ". Основний та додатковий час не виявив переможця гри – 0:0. У серії післяматчевих пенальті (команди виконали аж по 10 ударів) більш влучними виявилися львів'яни – 7:6.

Збірна Івано-Франківської області з футболу

У 2022 році для участі в черговому турнірі "Кубок регіонів УАФ" була сформована нова збірна Івано-Франківської області. Своїх представників у збірну обласну команду делегували вісім аматорських футбольних клубів Прикарпатського краю. Очолив тренерських штаб Віктор Данищук, йому допомагає – Олег Веприк.

На попередньому етапі змагань, який відбувся 3 серпня на стадіоні "Гірка" м. Івано-Франківська, жереб знову звів географічних сусідів – збірні Івано-Франківської і Чернівецької областей. Незважаючи на певну не зіграність через обмежений час на підготовку до змагань, футболісти нашої збірної показали змістовний та результативний футбол. Результат – 6:0 на користь івано-франківців.

13 серпня в Києві відбулися поєдинки півфінальної стадії змагань. На стадіоні Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного збірна Івано-Франківської області перемогла збірну Черкаської області з рахунком 3:0, і вперше у своїй історії вийшла у фінал турніру "Кубок регіонів УАФ".

Збірна Івано-Франківської області з футболу

15 серпня на стадіоні НТК імені Віктора Баннікова збірна Івано-Франківської області у фінальному протистоянні за право представляти Україну в розіграші Кубку регіонів УЄФА сезону 2022-2023 років зустрінеться зі збірною Львівської області.

Загалом у турнірах "Кубок регіонів УАФ" збірна Івано-Франківської області провела 7 ігор, у яких здобула 5 перемог, один матч зіграла унічию, у одній грі зазнала поразку, при цьому було забито 21 та пропущено 3 м'ячі.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу