Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Триває підготовка команд до весняної частини обласних змагань

Триває підготовка команд до весняної частини обласних змагань

Незважаючи на військове вторгнення росії на територію України, обласний футбол продовжує жити. Закінчується пауза на зимове міжсезоння, команди поступово виходять з відпустки і розпочинають підготовку до поновлення обласних змагань.

Щоб відновити оптимальні кондиції та повернутися до хорошого функціонального стану, у посиленому режимі тренуються футболісти. Після стартових тренувань команди проводять контрольні спаринги.

Продовжує підготовку до другого кола чемпіонату області "Благо-Юність" Верхня. Здолав у серії контрольних матчів спочатку "Олімп" Татарів – 3:0, а потім черніївський "Ураган" – 4:2, 5 березня на стадіоні "Хет-Трик Арена" верхнянці відіграли ще один товариський поєдинок з учасником першості області командою "Ліцей-Вікторія". Підопічні Мотуза забили у ворота суперника п'ять м'ячів. Тричі у воротах опонентів розписався Турчанський, ще по голу забили новачки команди Федорів і Майовецький. У підсумку 5:0.

Підготовка команд

3 березня на базі СК Академії НФК "Ураган" гравці ФА "Прикарпаття" U-19 провели черговий контрольний матч під час міжсезоння. Їхнім суперником стала команда "Яструб" Поляниця.

Впродовж першої половини гри жодна із команд не зуміла забити. На перерву пішли з "сухою" нічиєю. У другому таймі лік голам відкрили господарі поля. М’яч у ворота суперника забів Олександр Дідух. Згодом гості зрівняли рахунок. Вирішальним моментом поєдинку став другий м’яч Дідуха. Підсумок гри – 2:1.

"У загальному досить жвава гра проти суперника, у складі якого вправні досвідчені виконавці. Суперник контролював гру через короткі і середні передачі, що ускладнювало нам гру при високому пресингу. Ми організувались у середній обороні, де дії наших гравців були більш успішними, менше простору для суперника, а більше можливостей для відбору і швидкої контратаки для нашої команди", – прокоментував поєдинок наставник ФА "Прикарпаття" U-19 Володимир Салій.

Підготовка команд

3 березня на стадіоні "Довге-Арена" с. Довге відбувся спаринг "Карпат" з Болехова і болехівської команди "Крамниця пива". Незважаючи на вивіску товариської гри, на полі відбулося справжнє футбольне дербі. Гра, як і обіцяла, виявилася цікавою та надзвичайно насиченою на моменти. На полю було все – забиті голи, пенальті, втрачені нагоди, хороші та погані емоції. Це було драматичне та захопливе протистояння: багато боротьби та багато нервів. Матч цілком виправдав свої очікування, подарувавши хороший футбол із потужною інтригою, коли результат міг бути будь-яким – на користь обох команд. У підсумку – нічия 3:3.

"Ми провели дуже хорошу, продуктивну для нас товариську гру. Багато речей сподобалось і багато є над чим працювати. Але час ще є, продовжуємо готуватися до весняної частини футбольного сезону", – зауважив після гри головний тренер "Карпат" Олег Сосєнков.

Також післяматчевим коментарем поділився досвідчений лідер оборони команди Руслан Кузьо: "Грали проти сильного суперника. Результат у таких іграх не основне. Зіграли загалом непогано, але зробили дуже багато необов'язкових помилок. Ми масі винні у підсумковому результаті, десь не поталанило, десь були неуважними. Тренування зараз відбуваються з великими фізичними навантаженнями. Гра також для цього проводилась. Тож працюємо щоб бути повністю готовими до сезону".

Підготовка команд

Продовжує підготовку до другого кола змагань ФК "Бурштин". 4 березня на стадіоні "Хет-Трик Арена" в Івано-Франківську відбулась товариська зустріч між командами "Гарда" Калуш та ФК "Бурштин". Матч завершився рахунком 3:2 на користь калушан. За бурштинців забивали Степан Жовнірик та Андрій Богуцький. Склад бурштинців на гру: Ковальчук, Жовнірик, Кашуба, Курдидик, Федунишин, Бандура, Федунь, Виноградов, Романів, Богуцький, Трінчак. Заміни: Мазур А., Гнип, Коренберг, Дикий, Татига, Лоус.

Підготовка команд

Після зимової відпустки розпочав підготовку до весняної частини змагань сезону 2022-2023 років СК "Галич".

Підготовка команд

Футболісти ФК "Вільхівці" також вийшли з відпустки та провели перші тренування. Команда Андрія Нестерука розпочала підготовку до другої половини сезону і вже 11 березня буде брати участь у розіграші традиційного передсезонного турніру "Кубок Підгір‘я".

Підготовка команд

У Чернівцях проходить благодійний турнір на підтримку Збройних Сил України, у якому бере участь коломийський “Варатик”. У стартовому матчі на турнірі вихованці Юрія Островського поступилися одному з лідерів чемпіонату ААФУ “Колосу” з Полонного – 0:3, а у другому мінімально ФК "Волока" – 2:3. 5 березня "Варатик" здобув перші очки на турнірі. У матчі 3-го туру змагань коломияни розписали мирову з "Поділлям" U-19 Хмельницький – 1:1. Єдиний забитий м'яч у складі "Варатика" в активі Едуарда Ключка.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу