Новини :: Професіональний футбол

|

Стадіону СК ім. Анатолія Гемби ІФТУНГ присвоєна перша категорія УАФ

Стадіону СК ім. Анатолія Гемби ІФТУНГ присвоєна перша категорія УАФ

Згідно рішення Виконавчого комітету Української асоціації футболу від 16 грудня 2019 року, з сезону 2021-2022 років впроваджено категорії стадіонів від 1 до 4. Категорії надаються на підставі відповідності стадіонів структурним критеріям згідно Положення про категорії стадіонів Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу отримала від УАФ лист, у якому повідомляється, що в ході проходження процедури атестації футбольним клубом "Футбольна Академія "Прикарпаття" Івано-Франківськ 29 березня 2024 року на засіданні Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ було присвоєно та відправлено на затвердження Виконкому УАФ першу категорію УАФ стадіону "Спортивного комплексу імені Анатолія Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ)" у м. Івано-Франківськ.

Стадіони 1 категорії УАФ мають право приймати матчі рівня Другої ліги ПФЛ України, юнацьких команд (U-19) Прем'єр-ліги України, жіночих ліг і Кубку України до стадії 1/8 фіналу. Стадіони 2 категорії УАФ можуть приймати матчі Першої ліги ПФЛ і Кубку України до стадії 1/4 фіналу. Стадіони 3 категорії УАФ можуть приймати матчі УПЛ, фінальні матчі Кубку та Суперкубку України. 4 категорія УАФ дозволяє проведення будь-яких офіційних матчів під егідою УАФ. Вона співвідноситься з 4 категорією УЄФА згідно Регламенту УЄФА про інфраструктуру стадіонів, яка, в свою чергу, дозволяє проведення міжнародних матчів високого рівня.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу