Новини :: Комітет ветеранів

|

В Івано-Франківську відбувся "Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу"

В Івано-Франківську відбувся Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу

1 жовтня в Івано-Франківську на стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена" відбувся обласний турнір з міні-футболу "Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу". Даний турнір є важливим елементом культурного і спортивного життя громади, підкреслюючи значимість спорту в суспільстві та його історію.

Меморіал має вшанувати і віддати належне тим, хто проклав шлях для розвитку футболу, хто своєю відданістю, працею і любов’ю до гри створив історію цього прекрасного виду спорту, чиї досягнення на футбольному полі, витримка і мужність стали прикладом для поколінь футболістів і для всіх нас.

Заходи Меморіалу розпочалися з участі учасників турніру в поминальній молитві в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Далі основні події перемістилися на стадіон.

Серед почесних гостей були присутні міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків, заступник начальника Управління спорту та молодіжної політики обласної державної адміністрації Костянтин Лисейко, голова наглядової ради МФК "Прикарпаття" Тарас Гурик, почесний президент НК "Пробій" Городенка Володимир Ярмощук, Наталія та Ірина Краснецькі, Андрій Савчук, ветерани Прикарпатського футболу Сергій Пташник, Петро Кушлик, Анатолій Ревуцький, Микола Пристай, Віктор Аністратов, Богдан Вовкович.

До присутніх з привітальним словом звернувся Руслан Марцінків:

"Меморіал – це символ нашої вдячності і поваги до колишніх гравців, тренерів і діячів футболу, які зробили значний внесок у розвиток цього виду спорту. Він служить для визнання заслуг ветеранів футболу, нагадуванням про те, як важливо зберігати пам’ять про героїв нашого спорту. Кожен з вас залишив свій слід у серцях фанатів і в історії гри. Ваші перемоги, ваша гра, ваші зусилля на благо розвитку футболу не залишилися непоміченими. Ми горді, що маємо можливість вшанувати вас, дякуємо за вашу відданість, енергію і внесок у формування сучасного футболу".

Голова Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим відмітив:

"Нехай цей меморіал буде не лише пам’яткою, але і джерелом натхнення для майбутніх поколінь футболістів. Ваша гра і ваші перемоги завжди залишаться у пам'яті та наших серцях, ми завжди будемо шанувати ваші досягнення і вашу любов до футболу. Щиро дякуємо за все, що ви зробили для цього великого виду спорту. Нехай кожен день приносить вам радість і задоволення, і нехай пам’ять про ваші звершення завжди живе в нашому серці".

Учасники турніру – збірні команди районів Івано-Франківської області, збірна команда Івано-Франківської територіальної громади та "Прикарпаття" Івано-Франківськ. Склад команд – 12 футболістів та керівник делегації.

На груповому етапі змагань команди змагалися в одноколовому турнірі: 2 групи по 4 команди в кожній. Склад груп визначавться шляхом жеребкуванням. Тривалість матчу – 20 хвилин (без перерви).

Вік учасників турніру – гравці 1979 року народження і старші. Як виняток, дозволялася участь у турнірі в складі кожної команди одного гравця 1980-1981 р.н.

За збірні команди районів та збірну команду Івано-Франківської ТГ виступали гравці, які народилися або місце проживання яких зареєстровано на території відповідного району (Івано-Франківської ТГ). За команду "Прикарпаття" Івано-Франківськ виступали гравці, які в різний час були гравцями цього клубу.

Матчі Меморіалу будуть проводили Василь Грималюк (арбітр Національної категорії), Валерій Сушко (арбітр Національної категорії), Євген Геренда (арбітр Національної категорії), Тарас Клим (асистент арбітра ФІФА), Ігор Лаврів (арбітр Національної категорії), Василь Ольшанецький (асистент арбітра ФІФА), Володимир Левко (арбітр Національної категорії), Василь Герега (арбітр Національної категорії), Ігор Овчар (арбітр Національної категорії).

Робота футбольних арбітрів часто залишається непомітною, але вона є критично важливою для забезпечення справедливості та порядку на полі. Футбольні арбітри-ветерани – це важлива частина футбольної спільноти. Вони не тільки мають значний досвід, але й відіграють ключову роль у розвитку нових поколінь арбітрів та футболістів. Важливо було вшанувати їхній внесок і пам’ятати, що без якісного суддівства гра не була б такою цікавою і чесною.

ГРУПА "А"

Матчі 1-го туру

Збірна Івано-Франківського р-ну – Збірна Верховинського р-ну – 3:0

Збірна Коломийського р-ну – Збірна Надвірнянського р-ну – 0:0

Матчі 2-го туру

Збірна Верховинського р-ну – Збірна Надвірнянського р-ну – 0:4

Збірна Івано-Франківського р-ну – Збірна Коломийського р-ну – 3:0

Матчі 3-го туру

Збірна Коломийського р-ну – Збірна Верховинського р-ну – 2:0

Збірна Надвірнянського р-ну – Збірна Івано-Франківського р-ну – 0:2

МКомандаВНПР-МО
1 Збірна Івано-Франківського р-ну 3 0 0 8-0 9
2 Збірна Надвірнянського р-ну 1 1 1 4-2 4
3 Збірна Коломийського р-ну 1 1 1 2-3 4
4 Збірна Верховинського р-ну 0 0 3 0-9 0

ГРУПА "Б"

Матчі 1-го туру

Збірна Івано-Франківської ТГ – Збірна Косівського р-ну – 2:0

Збірна ФК «Прикарпаття» – Збірна Калуського р-ну – 3:1

Матчі 2-го туру

Збірна Косівського р-ну – Збірна Калуського р-ну – 1:2

Збірна Івано-Франківської ТГ – Збірна ФК «Прикарпаття» – 1:1

Матчі 3-го туру

Збірна ФК «Прикарпаття» – Збірна Косівського р-ну – 1:1

Збірна Калуського р-ну – Збірна Івано-Франківської ТГ – 1:2

МКомандаВНПР-МО
1 Збірна Івано-Франківської ТГ 2 1 0 5-2 7
2 Збірна ФК «Прикарпаття» 1 1 1 5-3 5
3 Збірна Калуського р-ну 1 0 2 4-6 3
4 Збірна Косівського р-ну 0 1 2 2-5 1

Матч за 7-ме місце

Збірна Верховинського р-ну – Збірна Косівського р-ну – 1:4

Матч за 5-те місце

Збірна Коломийського р-ну – Збірна Калуського р-ну – 0:3

Матч за 3-тє місце

Збірна Надвірнянського р-ну – Збірна ФК «Прикарпаття» – 1:4

ФІНАЛ

Збірна Івано-Франківського р-ну – Збірна Івано-Франківської ТГ – 3:0

У підсумку, перше місце виборола збірна команда Івано-Франківського району, друге місце посіла збірна Івано-Франківської територіальної громади, третє – ветерани івано-франківського ФК "Прикарпаття". Кожен учасник Меморіалу отримав на згадку пам'ятний сувенір, програму турніру. Команди – подяки, переможці і призери – кубки та вимпели обласної асоціації футболу.

Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу
Меморіал ветеранів Прикарпатського футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу