Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів першої обласної ліги

Відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів першої обласної ліги

1 липня у конференц-залі "Фонтуш Бутік Готелю" відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів першої обласної ліги.

Згідно порядку денного спочатку були підведені підсумки чемпіонату та першості області з футболу сезону 2016 року і обговорено формат проведення обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років.

Після отримання від команд офіційних підтверджень про участь у чемпіонаті і затвердження складу учасників першої ліги, буде проведено жеребкування команд і складено календар обласного чемпіонату на сезон 2016-2017 років. Було наголошено, що кількісний склад учасників першої ліги не буде перевищувати 14 команд.

За підсумками сезону 2016 року з І-ї ліги вибула команда "Пробій" (Городенка), дорослий склад якої посів у підсумковій турнірній таблиці останнє 14-те місце.

Футбольний клуб другої ліги "Чайка" (Вільхівці), дорослий склад якої посів за підсумками сезону 2016 року перше місце, отримав право виступати у наступному сезоні у першій лізі.

У випадку відмови "Чайки" від переходу до першої ліги, це право буде надано команді, дорослий склад якої посів у підсумковій турнірній таблиці другої ліги наступне місце після представника с.Вільхівці.

Якщо у першій лізі на початок нового сезону залишиться менше 14-ти команд, то згідно Регламенту змагань в неї додатково можуть бути включені призери другої ліги. У разі відмови призерів – команди, що не були учасниками чемпіонату або першості області. Відповідне рішення ухвалює Виконавчий комітет ІФФФ. Стартує перша ліга – 14 серпня.

Змагання за обласний кубок сезону 2016-2017 років на стадіях 1/16, 1/8 та 1/4 фіналу будуть проводитись з одного матчу на полях нижчої за рангом команди. Господар поля команд з однієї ліги визначатиметься жеребкуванням. Полуфінал – дві зустрічі, фінал – одна гра.

Засідання президентів аматорських футбольних клубів

Основна увага на засіданні була приділена реорганізації змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги сезону 2016-2017 років. Проект структури ДЮФЛО та регламенту обласних змагань з футболу за участю дитячих та юнацьких команд у сезоні 2016-17 років передбачає наступне.

Обласні змагання на призи клубу "Шкіряний м’яч" у вікових категоріях U-11, U-12, U-13 починаючи з сезону 2016-2017 років переходять під егіду ДЮФЛО. У відповідності до Регламенту змагань футбольні клуби І-ІІ ліг будуть зобов’язуватись опікуватися юнацькими футбольними командами старшої вікової категорії (U-18). У відповідності до угоди про співпрацю аматорські футбольні клуби області повинні будуть надавати допомогу дитячо-юнацьким спортивним закладам, команди яких є учасниками ДЮФЛ (U-14 та U-16).

Усі учасники ДЮФЛО повинні бути зареєстровані у Єдиній інформаційній базі даних ФФУ.

Змагання ДЮФЛО будуть проводитися у два кола по системі "осінь-весна": 1-ше коло – серпень-листопад; 2-ге коло – квітень-червень; перерви між 1-м ти 2-м колами – листопад-березень; перерва між турнірами – липень.

Футбольні матчі ДЮФЛО будуть проводитися по суботах на основних футбольних полях на яких виступають команди-учасниці чемпіонату та першості ІФФФ.

Кращі футболісти юнацьких команд U-18 згідно Регламенту будуть мати право у недільних матчах виступати за дорослі склади своїх клубів. У календарях турнірів буде передбачена особливість проведення матчів одного клубу, а саме: ігри юнацьких команд по суботах – вдома; ігри дорослих команд по неділях – на виїзді (або навпаки).

Матчі юнацьких команд U-14, U-16 та U-18 будуть проводити три нейтральні арбітри. Бригаду арбітрів призначатиме Комітет арбітрів ІФФФ. Оплату арбітражу буду проводити ІФФФ. На окремі матчі ДЮФЛО ІФФФ призначатиме спостерігачів арбітражу та буде оплачувати їхню роботу.

Наостанок засідання директор Технічного департаменту ІФФФ Микола Васильків нагадав, що в цьому році продовжується навчання тренерів дитячо-юнацьких спортивних закладів та аматорських футбольних команд області за Програмою "С" – диплому Федерації футболу України. Згідно з вимогами УЄФА і ФФУ в Регламенті змагань з футболу ІФФФ (в тому числі серед юнаків та ДЮФЛ) призначено, що тренер, не буде мати можливість заявитись на ті, чи інші змагання під егідою ІФФФ, а також знаходитись в технічній зоні під час офіційного матчу, якщо тренер не має "С" – диплому ФФУ (чи вищої ліцензії) або не став слухачем курсів під час проведення змагань.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу