Новини :: Жіночий футбол

|

Відбулась організаційна нарада з тренерами жіночих (дівочих) команд ДЮСШ області

Відбулась організаційна нарада з тренерами жіночих (дівочих) команд ДЮСШ області

24 березня в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу тренери жіночих (дівочих) команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл області обговорили питання розвитку жіночого футболу в регіоні. В організаційній нараді взяли участь голова ІФФФ Тарас Клим, перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора, заступники голови ІФФФ Михайло Овчар та Василь Луцький, а також представники дев'яти навчальних закладів, які опікуються жіночим (дівочим) обласним футболом: ДЮСШ №3 Івано-Франківськ, ЖФК "Надвірняночка" Надвірна, Галицька ДЮСШ, Тисменицька ДЮСШ, Городенківська ДЮСШ, Надвірнянська ДЮСШ, Калуська ДЮСШ, Яблунівська ДЮСШ та "Колос" П'ядики.

Представниками команд була озвучена поточна ситуація з розвитком жіночого футболу на місцях, висловлені побажання на адресу керівництва федерації, управлінь спорту та освіти. У проведеному діалозі пройшов конструктивний обмін думками, сторони почули аргументи один одного з питань як покращити роботу та вийти на новий рівень розвитку обласного жіночого футболу.

Голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш поділився з присутніми досвідом організації та проведення районних змагань з футболу серед дівочих команд, які, до речі, у Богородчанському районі проводяться щорічно з 2009 року.

У ході обговорення присутні дійшли висновку, що настав час більш серйозного відношення до жіночого (дівочого) футболу. Першим кроком на шляху покрашення справ у жіночому футболі має стати створення Комітету жіночого футболу ІФФФ. Відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко ознайомив присутніх з Положенням майбутнього комітету, у який крім дев'яти представників ДЮСШ, присутніх на нараді, увійшли також Роман Балаш, Олег Волосянко і арбітр ФІФА Анастасія Романюк.

На посаду голови Комітету було запропоновано дві кандидатури – Іван Олійник (тренер ДЮСШ №3) та Богдан Пинчук (тренер ЖФК "Надвірняночка"). У підсумку голосування голоси розділились порівну. Остаточне рішення по голові новоствореного Комітету та його склад будуть затверджені на найближчому засіданні Виконавчого комітету обласної федерації футболу.

Нарада пройшла в продуктивному ключі. Тренери залишилися задоволені наданою можливістю обговорити нагальні питання з колегами і керівництвом ІФФФ в форматі здорового, ділового обговорення, а також отримати на них змістовні відповіді. Пропозиції та побажання були почуті, можливо, на наступний сезон будуть зміни в системі змагань.

Наостанок наради тренери ДЮСШ отримали з рук голови ІФФФ Тараса Клима по футбольному м'ячу, наданих безкоштовно Федерацією футболу України у рамках програми розвитку масового футболу для аматорських і дитячо-юнацьких обласних футбольних команд.

Нарада тренерів жіночих команд ДЮСШ
Нарада тренерів жіночих команд ДЮСШ
Нарада тренерів жіночих команд ДЮСШ
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу