Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Бабчому є свій спортивний майданчик

У Бабчому є свій спортивний майданчик

У одному з найвіддаленіших сіл району відкрито футбольний майданчик зі штучним покритям. Це вже четверта така спортивна споруда на Богородчанщині.

До цієї події у Бабчому, населення якого складає близько двох з половиною тисяч жителів, йшли довгих п’ять років. Весь цей час «моторами» доброї і дуже важливої для села справи були депутат районної ради Іван Іванчук та сільський голова Ігор Андріїв. Будівництво майданчика було розпочато ще у 2012 році. Тоді сільська рада подала відповідний проект, що став одним із переможців ІІІ обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Для облаштування території під майданчик з бюджету області було виділено 75 тисяч гривень, 25 тисяч – з бюджету району, а 5 тисяч виділила сільська рада. Подальші події в Україні та інфляція зупинили роботи. Але основу спортивної споруди було закладено.

Весною 2017 року в Бабчому побували керівники району, ознайомилися із станом справ і було вирішено продовжити роботи. Звернулися до депутата обласної ради Манолія Піцуряка, і вже через нетривалий час майданчик почав набирати чіткіших обрисів. Обласна рада, виконуючи програму розвитку спорту в області, виділила кошти на придбання 11 штучних покриттів для облаштування майданчиків. Зрозуміло, що коли одне з таких покриттів (до речі, італійського виробництва, його вартість 600 тисяч гривень) було вирішено встановити у нашому районі, то перевагу віддали саме Бабчому, де для цього було вже зроблено значний обсяг робіт.

До справи активно підключились місцеві підприємці, любителі футболу. Як розповів Іван Іванчук, останній місяць він разом з сільським головою працювали тут день у день. Неабияк допомагали й школярі, адже майданчик розташований поруч зі школою, а діти розуміють, що ця споруда призначена найперше для них. До речі, поруч знаходиться сільський стадіон, який також постав завдяки ентузіазму та великому бажанню керівників села і любителів футболу розвивати спорт у Бабчому. У свій час сільська команда, об’єднавшись із футболістами з сусідньої Маркови, грала у чемпіонаті району (друга ліга) і у 2012 році виграла турнір.

Розділити радість спортивного свята у Бабче завітали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Паранюк, голова районної ради Михайло Головчук та його заступник Ігор Семків, голова райдержадміністрації Франко Єжак, голова районної федерації футболу Роман Балаш. Гості вітали жителів села зі святом, Ярослав Паранюк та Роман Балаш подарували громаді футбольні м’ячі. Як зазначив голова федерації футболу, тепер з’явилася можливість проводити у Бабчому кущові турніри з міні-футболу.

Освятив майданчик, побажавши всім, хто буде ганяти м’яча на цьому прекрасному майданчику, уникати травм та набиратися спортивної майстерності, о. Тарас Волочій.

Після урочистої частини високі гості зробили перші удари по м’ячу, а потім відбувся й перший поєдинок на новому майданчику. У товариській грі між собою зустрілися збірні команди сільських голів району та депутатів районної ради. Втім, баталії на полі точилися до самого вечора: мірялися силами школярі з Бабчого та Маняви, згадували молоді роки ветерани Маркови і Молодькова.

Віриться, що майданчик тепер не пустуватиме жодного дня, адже у Бабче прийшов футбол.

Відкриття спортивного майданчику
Відкриття спортивного майданчику
Відкриття спортивного майданчику
Відкриття спортивного майданчику
Михайло Захарчук, смт. Богородчани. Фото автора