Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

МФК "Прикарпаття" провів спаринг із галицькими "Карпатами"

МФК Прикарпаття провів спаринг із галицькими Карпатами

27-го лютого відбувся контрольний поєдинок між івано-франківським "Прикарпаттям" та "Карпатами" з міста Галич. Гра відбувалася на стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена".

Для галичан цей спаринг став дебютним під керівництвом нового тренера команди Петра Русака. Натомість, для франківців даний матч був закінченням другого етапу підготовки до весняної частини чемпіонату, тому вони підходили до поєдинку у кращій як ігровій так і фізичній готовності.

Щодо самої гри, то вона проходила у дружній і зовсім не агресивній атмосфері, як і годиться для товариського поєдинку.

"Прикарпаття" розпочало гру дуже активно. Пресингуючи на чужій половині поля, підопічні Володимира Ковалюка відразу дали зрозуміти супернику, що будуть грати першим номером. І вже на 10-й хвилині матчу "прикарпатівці" це підтвердили не словом, а ділом, коли голом у ворота галичан відзначився Олег Веприк. "Карпати" не змогли швидко оговтатися після пропущеного голу і вже на 14-й хвилині пропустили знову. На цей раз у їхніх воротах відзначився Роман Дитко. Попри "гольовий" старт, у першій половині зустрічі вболівальникам більше голів побачити не довелося.

На початку другого тайму у складах обох команд керманичи провели по декілька замін. Як підсумок, голів довелося чекати не довго. На 61-й та 68-й хвилинах "дуплетом" відзначився Ігор Худоб'як, який довів рахунок до розгромного. А крапку у матчі на 84-й хвилині ефектним ударом поставив Роман Барчук. При повній перевазі франківці без якихось проблем перемогли свого суперника із рахунком 5:0.

Після спарингу своїми враженнями поділилися тренери команд.

Петро Русак сказав, що його команду ще рано оцінювати, оскільки це була тільки перша гра після зимової паузи і він ще не готовий давати які-небудь коментарі.

Натомість, його візаві Володимир Ковалюк дав розгорнутий коментар: "Завдання кожного спарингу – це підготовка до сезону, зрозуміло що гра – це краще ніж тренування. Знали, що Галич ще не готовий, бо команда тільки зібралася. Ми вже пройшли два збори, тому зрозуміло що фізично наші хлопці виглядали краще. "Прикарпаття" перемогло 5:0, але зараз ми не дивимося на рахунок, ми дивимося на те, як футболісти відносяться до гри і у якому стані вони зараз знаходяться. Хочу сказати, що команда до сезону ще не готова, але у нас ще є один збір. Останній збір ми проведемо у Туреччині, будемо грати проти іноземних команд. Збори обіцяють бути дуже цікавими для наших гравців, адже багато футболістів вперше виїжджатимуть на збори за кордон. Одразу після зборів тренерський штаб буде визначатися із основним складом на першу гру".

Нагадуємо, першу гру чемпіонату "Прикарпаття" зіграє 23-го березня. Команда поїде у гості до Ковалівки, де зіграє із місцевим "Колосом".

Спаринг Прикарпаття із галицькими Карпатами
Спаринг Прикарпаття із галицькими Карпатами
Спаринг Прикарпаття із галицькими Карпатами
Назар Вінтонюк, студент кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника