Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

В Івано-Франківську в межах проєкту "Відкриті уроки футболу" відбувся семінар для волонтерів

В Івано-Франківську в межах проєкту Відкриті уроки футболу відбувся семінар для волонтерів

На Івано-Франківщині Координаційний центр Української асоціації футболу розпочав реалізацію проєкту допомоги дітям-переселенцям "Відкриті уроки футболу". Івано-Франківська область підхопила естафету підготовчих тренінгів на Західній Україні слідом за Хмельницьким, Рівним, Львовом, Ужгородом та Тернополем. Попереду заплановано ще семінар в Чернівцях.

21 квітня в офісі Івано-Франківської обласної асоціації футболу відбувся тренінг для місцевих волонтерів проєкту "Відкриті уроки футболу", а власне – Івано-Франківської ТГ та Надвірнянського району. Семінар проходив у комбінованому форматі — за участю національного координатора проєкту від УАФ Євгенія Столітенка, а також онлайн-участю провідних інструкторів Віктора Твардовського, Сергія Чешейка, Ліани Копилової, Юрія Луценка та Олексія Лазаренка.

Національний координатор "Відкритих уроків футболу" Євгеній Столітенко презентував проєкт й ознайомив усіх зі схемою проведення занять з дітьми. Після цього з учасниками семінару через ZOOM-платформу працювали відомі інструктори – заслужені вчителі України, психологи. На основі відео практичних занять вони, зокрема, приділили увагу іграм на техніку й різновидам футбольних ігор, іграм на розвиток, роботі на майданчиках здорового способу життя і психолога, а також упровадженню підходу CSP "громада/спорт + школа + поліція" у шкільні заходи для дітей та їхніх батьків.

– "Відкриті уроки футболу" – це проєкт допомоги дітям переселенців, які переїхали від війни на Західну Україну. Наразі він реалізовується в семи областях: у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій. Проєкт поділяється на дві частини. Перша – невідкладна гуманітарна допомога – даватимемо родинам переселенців лікарські, харчові та непродовольчі товари. Друга – проведення для діток, як хлопчиків, так і дівчаток, психосоціальних заходів у форматі футбольних фестивалів. Наша мета – насамперед об'єднати дітей-переселенців із місцевими, посприяти тому, аби вони через масовий футбол інтегрувалися і соціалізувалися, легше перенесли нове середовище. Зараз ми готуємо волонтерів, які над цим працюватимуть. Надаємо їм для цього необхідний інвентар, – зазначив у своїй промові Євгеній Столітенко.

Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу