Новини :: Українська асоціація футболу

|

У Чернівцях відбувся семінар з елементами навчання щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів

У Чернівцях відбувся семінар з елементами навчання щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів

4-6 травня в Чернівцях відбувся семінар Української асоціації футболу у співпраці з Асоціацією аматорського футболу та організацією SPIRIT OF SOCCER для менеджерів та тренерів масового футболу з елементами навчання населення щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів.

Цим проектом у Чернівцях опікуються міжнародний інструктор Скотт Лі з США, член Виконавчого комітету УАФ і ААФУ Олександр Каденко та відділ масового футболу і соціальних проектів УАФ.

Учасники семінару – представники Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Київської областей. Наш регіон на семінарі був представлений відповідальним секретарем Івано-Франківської обласної асоціації футболу Олегом Волосянком та головним спеціалістом Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області Тарасом Дем'янчуком.

Протягом першого дня семінару учасники прослухали лекції про зброю та мінні знаки, а також про тренерство в масовому футболі та проєкти масового футболу в Україні. Після завершення теоретичної частини програми учасники перейшли до практичних занять, які відбулися на штучному майданчику СОУ "Буковина".

Семінар УАФ в Чернівцях

Цікавим і дуже насиченим був другий день семінару. Учасники, як то кажуть, працювали "за двох"! Це стосується, як теоретичної частини заходу, що відбувалася в конференц-залі готелю "Буковина", так і численних практичних занять на штучному майданчику СОУ "Буковина", на які й було зроблено акцент організаторами.

Протягом наступних днів говорили про основні напрямки навчання ризикам, психічне здоров’я, стратегії благополуччя, психологічні особливості й роботу з дітьми, які постраждали від війни, захист дітей у футболі, зміну поведінки в суспільстві та методики проведення занять з мінімізації ризиків, пов’язаних із збройними конфліктами.

Серед практичних занять слід згадати про обговорення футбольних тренувань ЕОRE (ЕОRE – навчання населення щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів), презентації ЕОRE в тренерських практиках, навчання дітей безпеці проведення футбольних ігор у вуличних умовах у пост воєнний період тощо.

Організатори щиро подякували всім, хто долучився до проведення цього заходу в Чернівцях: партнерам, коучам і, звичайно, учасникам, які після завершення семінару отримали відповідні офіційні сертифікати!

Семінар УАФ в Чернівцях

Дуже сподіваємося, що їм не прийдеться втілювати здобуті знання у практику і на нашу землю прийде мир і така бажана перемога!

СЛАВА УКРАЇНІ! МИ ОБОВ’ЯЗКОВО ПЕРЕМОЖЕМО!

За матеріалами прес-служби Асоціації футболу Чернівецької області