Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Психосоціальна допомога дітям, які постраждали внаслідок російсько-української війни в Івано-Франківську

Психосоціальна допомога дітям, які постраждали внаслідок російсько-української війни в Івано-Франківську

На території Івано-Франківщини продовжується реалізація спільного проєкту Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей" та Plan the Netherlands – "Психосоціальна допомога дітям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні". Наразі в області функціонує 4 локації, які покликані допомогти дітям хоча б ненадовго забути про всі жахіття війни та поринути у світ щасливого дитинства, яке, на жаль, війна у них забирає.

Розпочинаючи з листопада 2022 року вказані локації діють на базі Старолисецького ліцею (тренер-волонтер М. Дрекало), Воронського ліцею (тренер-волонтер П. Соловей), Загвіздянського ліцею (тренер-волонтер М. Садловський) та Католицького ліцею ім. Св. Василія Великого (тренер-волонтер В. Гронський). Тут діти мають можливість займатись руховою активністю, спілкуватись із новими друзями, займатись із психологом та весело і головне з користю проводити час.

20 лютого локацію на базі Католицького ліцею відвідали донори, партнери та друзі проєкту: Heytham Othman – координатор Plan the Netherlands в Україні; Євгенія Павлова – президент Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей"; Євген Столітенко – координатор соціальних проєктів Української асоціації футболу, а також координатори проєкту у Волинській та Львівській областях. Під час показового заняття впродовж години діти почергово займались на трьох станціях: спортивній (де займались корисними руховими вправами із тренером-волонтером), безпековій (де отримували знання як правильно себе поводити під час обстрілів та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів) та психологічній (де вчились комунікувати між собою та розвантажуватись від негативних емоцій). По закінченню заняття абсолютно усі залишились ним задоволені та з радістю очікують наступного заходу.

Окремо варто відзначити, що в рамках проєкту усі локації отримали чималу кількість спортивного інвентаря, яке використовується під час занять.

Дякуємо нашим нідерландським партнерам та Всеукраїнській фундації "Захист прав дітей" за велику роботу соціального спрямування!

Психосоціальна допомога дітям
Психосоціальна допомога дітям
Психосоціальна допомога дітям
Психосоціальна допомога дітям
Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу