Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

В Україні стартував проєкт психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом

В Україні стартував проєкт психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом

Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – "ПОРУЧ", який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. ПОРУЧ передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд "Розвиток футболу України" у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Вже на першому етапі, у квітні, організовано навчання для мережі спеціалістів (психологи, вчителі фізичної культури, медичні волонтери), які працюватимуть з дітьми та молоддю протягом наступних п’яти місяців. Також для спеціалістів проєкту Українською асоціацією футболу організовано навчання щодо захисту дітей.

Уже дуже скоро, наприкінці травня, на спортивних локаціях Івано-Франківщини розпочнуть свою роботу команди фахівців з реалізації даного проєкту. Адміністраторами проєкту ЮНІСЕФ "Поруч" на Прикарпатті є Микола Васильків та Мар’ян Бунга.

Спортивні майданчики будуть розділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть та продемонструють, що робити у випадку травм. Загалом такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

Звертаємось до керівників громад, які бажають долучитись до реалізації даного проєкту, залишати свої заявки та пропозиції щодо проведення заходу на території Вашої громади.

Контактна особа: відповідальний працівник з питань захисту дітей від Громадської спілки "Івано-Франківська обласна асоціація футболу" – Васильків Микола Миколайович: +380663468217.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу